Poznaj tajniki kuchni włoskiej w Krakowie

Włoska kuchnia zdecydowanie ma swoje wierne grono zwolenników. Nie ma chyba osoby, która nie doceniłaby połączenia włoskich smaków, najwyższej jakości produktów oraz celebrowania posiłków. Tylko Włosi potrafią tak docenić dobre jedzenie i cieszyć się każdą chwilą spędzoną przy stole.

Sekrety włoskiej kuchni

Jeśli włoska kuchnia jest tak bardzo popularna, to dlaczego tak duża restauracji ją oferujących upada? Nie wszyscy zdają sobie sprawę z tego, jak ważne we włoskiej kuchni są dobre, świeże produkty – w zależności od regionu kraju są to sery, owoce morza, ryby, świeże warzywa, owoce i przyprawy. Nawet największy kuchenny laik wie, że włoska kuchnia pachnie bazylią, oregano, czosnkiem, pomidorami i oliwą.

Restauracja włoska Da Pietro

Na mapie kulinarnej Krakowa od ponad dwudziestu pięciu lat Da Pietro pozostaje miejscem,które serwuje kuchnię włoską w najlepszym wydaniu. Sekret sukcesu lokalu tkwi w szacunku do tradycji – prawie niezmieniona od lat załoga stara się nie tylko oferować klientom pyszne dania, ale także pozwala zjeść posiłek w wyjątkowej atmosferze.

Szef kuchni nie tylko serwuje klientom pyszne, tradycyjne włoskie dania, ale również zaskakuje ich autorskimi recepturami, niejednokrotnie opartymi na sezonowych, świeżych produktach.

Amatorzy dobrych trunków z pewnością docenią fakt, że restauracja od lat znana jest jako krakowski prekursor picia wina i posiada bardzo bogatą jego ofertę, w której znaleźć można alkohole nie tylko włoskie, ale i pochodzące z całego świata.

Połączenie pysznej kuchni, dobrych napitków i przyjemniej, piwnicznej atmosfery czynią z Da Pietro miejsce idealne do rodzinnych biesiad, spotkań z przyjaciółmi czy celebrowania wyjątkowych uroczystości.

Zobacz też: Restauracja włoska Kraków | DaPietro